Beste datingsider og apper

Her er en liste over alle datingsider og datingapper du kan bruke i Norge. De er rangert etter vår vurdering, og tjenesten sin popularitet basert på antall brukere.

EliteSingles

EliteSingles er en datingapp rettet mot velutdannede single som søker seriøse forhold. Plattformen opererer internasjonalt, og over 80% av medlemmene har en høyere utdanning.

Match.com

Match.com er en online datingplattform etablert i 1995, rettet mot personer som søker langvarige forhold. Plattformen bruker algoritmer for å foreslå potensielle matcher basert på personlig kompatibilitet, og brukere kan søke etter partnere gjennom en profil de oppretter. Det tilbyr også diverse fellesskap, som LGBT.

Singles50

Singles50 er en datingplattform for personer over 50 år som søker langvarige forhold eller ekteskap. Plattformen bruker et matchmaking-system for å beregne kompatibilitet mellom medlemmene, og tilbyr personlighetstester samt video- og direktemeldingsalternativer for betalte medlemmer. Den har også en iOS-app for tilkobling på farten.

Academic Singles

Academic Singles er en datingapp som fokuserer på å matche utdannede og intellektuelle single for seriøse forhold. Plattformen bruker en vitenskapelig utformet spørreundersøkelse for å finne kompatible partnere basert på akademiske bakgrunner og interesser.

Turvenn

Turvenn er en datingside for friluftsglade mennesker, hvor brukere kan finne venner eller kjæreste, og komme i kontakt med likesinnede som deler interesser for turer, fjell, og natur. Plattformen er åpen for alle, og gir muligheten for å søke etter turfølge, dele bilder og kommunisere gjennom chat og forum.

C-Date

C-date er en datingside fokusert på casual forhold, og tilbyr en plattform for personer som søker noe ekstra i kjærlighetslivet. Med over 36 millioner brukere i 35 land, legger den vekt på anonymitet og har en rask, gratis registreringsprosess. Plattformen har spesielle funksjoner som “My Erotic Type” for å hjelpe brukere med å finne og uttrykke spesielle seksuelle interesser, men krever et abonnement for tilgang til visse funksjoner som meldingssending.

Tinder

Tinder er en populær geosocial datingapp lansert i 2012, hvor brukere kan sveipe til høyre for å like eller til venstre for å mislike andre brukeres profiler. Når to brukere har likt hverandre, kan de utveksle meldinger. Appen lar brukere møte nye mennesker for dating, vennskap eller seriøse forhold, og er tilgjengelig globalt på mange språk​.

Møteplassen

Møteplassen er en online datingtjeneste for seriøse single som ønsker å møte nye mennesker for dating eller vennskap. Tjenesten har en mobilapp som lar brukere søke blant andre single, se nye profiler, og motta varsler om respons på deres innhold​.

Be2

Be2 er en datingapp som ble grunnlagt i Tyskland i 2004, og fokuserer på å matche single basert på en vitenskapelig personlighetstest for å finne kompatible partnere for langsiktige forhold eller ekteskap. Med over 21 millioner registrerte brukere, bruker Be2 en nøye utformet algoritme for å sikre gode matcher mellom medlemmene​.

Happn

Happn er en datingapp som kobler brukere basert på fysiske møter, ved å vise profiler av personer de har krysset veier med i det virkelige liv. Grunnlagt i Frankrike, og tilgjengelig i over 40 land, tillater appen brukere å like eller mislike hverandre, og starte samtaler ved gjensidige liker. Til tross for sin store brukerbase, har Happn kritikk for tynne profiler og personvernproblemer, da den sporer brukernes posisjon kontinuerlig, selv når appen er lukket.

Badoo

Badoo er en global datingapp grunnlagt i 2006, med over 400 millioner registrerte brukere. Appen har to hovedfunksjoner, “Encounters” der du matches med andre basert på felles interesser, og “People Nearby” som viser brukere i nærheten. Badoo tilbyr også en premium tjeneste, “Super Powers”, som gir tilgang til ekstra funksjoner som anonym browsing og å se hvem som likte profilen din. Selv om appen er populær internasjonalt, har den en tendens til å tiltrekke brukere som er interessert i uformelle forhold mer enn seriøse forhold​.

eDarling

eDarling er en datingside rettet mot singler som søker langvarige forhold, med en moden brukerbase over 35 år. Grunnlagt i Tyskland, har den over 14 millioner brukere globalt. eDarling bruker en personlighetstest for å foreslå skreddersydde matcher. Den tilbyr en brukervennlig plattform tilgjengelig både som nettside og app, med en enkel registreringsprosess. Noen av funksjonene inkluderer en personlighetstest, en skala for å vurdere profilkompletthet, datingtips og en partnerprogram for å tjene penger ved å dele eDarling-lenken​.

HappyPancake

HappyPancake er en svensk datingside for personer med ulike seksuelle orienteringer. Nettstedet har manuell godkjenning av profilbilder for å minimere falske profiler, og tilbyr en rask filtreringsfunksjon for å hjelpe brukere med å finne matchende profiler.

KristenDate

KristenDate er en skandinavisk datingtjeneste rettet mot kristne som søker kjærlighet eller vennskap. Den er åpen for alle seksuelle orienteringer og ble grunnlagt i 2012. Nettstedet tilbyr en spesifikk plattform for kristne i motsetning til generelle datingapper, og deler brukerdatabasen med et nettverk av andre datingsider​.

Sukker.no

Sukker.no er en norsk datingtjeneste etablert i 2004, rettet mot aldersgruppen 25 til 45 år. Tjenesten sorterer og lister kandidater basert på matchtall, og tilbyr funksjoner som chat og instant messenger for raskere kommunikasjon mellom brukere. Sukker.no er kjent for god sikkerhet med kryptert trafikk, og tillater gratis kommunikasjon mellom profiler​.