Unngå dette når du er på en date: Tips for å unngå pinlige situasjoner

Når man er på en date, er det viktig å unngå visse ting som kan ødelegge stemningen og gjøre den andre personen ukomfortabel. Det kan være vanskelig å finne riktig balanse mellom å være åpen og ærlig, samtidig som man ikke deler for mye eller snakker om sensitive emner. Det er derfor viktig å være bevisst på hva man sier og hvordan man oppfører seg.

En av de vanligste feilene man kan gjøre på en date er å snakke om tidligere forhold eller eks-partnere. Dette kan få den andre personen til å føle seg usikker eller mistenksom, og det kan også gi inntrykk av at man ikke er over sin tidligere partner. Det er derfor best å unngå dette emnet helt, med mindre den andre personen tar det opp først.

En annen feil som mange gjør på en date er å snakke for mye om seg selv og ikke gi den andre personen mulighet til å delta i samtalen. Dette kan virke egoistisk og uinteressert i den andre personen. Det er derfor viktig å stille spørsmål og lytte aktivt til hva den andre personen har å si, og ikke bare snakke om seg selv og sine egne interesser.

Førsteinntrykket

Førsteinntrykket er viktig når man møter noen for første gang, spesielt på en date. Ifølge forskning.no kan førsteinntrykket være helt avgjørende for hva andre forventer av oppførselen din. Ut fra førsteinntrykket prøver vi å forutsi hvordan et annet menneske vil oppføre seg i framtidige situasjoner.

Det er derfor viktig å gi et godt førsteinntrykk når man er på en date. KK.no påpeker at det tar bare noen minutter før den andre personen har dannet seg et inntrykk av deg, og det kan være vanskelig å reversere det etterpå.

Noen tips for å gi et godt førsteinntrykk inkluderer å kle seg pent og ha god hygiene. Man bør også være høflig og vise interesse for den andre personen. Det kan også være lurt å være åpen og ærlig, men samtidig ikke dele for mye personlig informasjon på en gang.

Det er viktig å huske at førsteinntrykket ikke nødvendigvis er altavgjørende. Man bør gi den andre personen en sjanse til å bli kjent med deg og se hvem du virkelig er.

Kroppsspråk

Kroppsspråk kan si mye om en person og det er viktig å være oppmerksom på dette når man er på date. Ifølge en kroppsspråkekspert, Live Bressendorf Lindseth, er det lurt å ha et åpent kroppsspråk og vise med hele kroppen at man er interessert i den andre personen. Dette kan gjøres ved å ha øyekontakt, smile, og ha en avslappet holdning.

På den andre siden, kan kroppsspråket også avsløre om man ikke er interessert i den andre personen. Hvis man sitter med kryssede armer eller ben, eller hvis man unngår øyekontakt, kan dette sende signaler om at man ikke er interessert.

Det er også viktig å være oppmerksom på non-verbale signaler som kan indikere at man er nervøs eller usikker. Dette kan inkludere å røre seg mye, leke med hår eller smykker, eller å unngå å drikke eller spise. Hvis man er bevisst på disse signalene, kan man prøve å kontrollere dem for å unngå å sende feil signaler til den andre personen.

Til slutt er det viktig å huske på at kroppsspråket ikke alltid er en nøyaktig indikator på hva man føler eller tenker. Det kan være lurt å være åpen og ærlig om følelsene sine, og ikke stole utelukkende på kroppsspråket for å formidle budskapet sitt.

Respekt hverandres tid

Når du går på en date, er det viktig å vise respekt for tiden til daten din. Dette betyr at du bør være punktlig og ikke holde daten din ventende. Hvis du er forsinket, bør du gi beskjed så snart som mulig og be om unnskyldning når du ankommer.

Det er også viktig å unngå å bruke mobiltelefonen din under daten. Å sjekke meldinger eller ta telefonen kan signalisere at du ikke er interessert i daten din eller at du ikke tar daten seriøst. Hvis du må ta en samtale eller sende en melding, bør du be om tillatelse fra daten din først.

En annen måte å vise respekt for tiden til daten din er å ikke overstyre planene som allerede er lagt. Hvis dere har avtalt å møtes på et bestemt sted og gjøre en bestemt aktivitet, bør du ikke prøve å endre planene uten å diskutere det med daten din først. Å respektere andres tid betyr også å respektere deres ønsker og behov.

På samme måte er det viktig å være oppmerksom på daten din og gi dem din fulle oppmerksomhet. Å være tilstede i øyeblikket og lytte til det daten din sier, viser at du er interessert i dem og at du tar daten seriøst. Dette kan bidra til å bygge tillit og gjøre daten mer vellykket.

I sum, respekt for tiden til daten din kan være en viktig faktor for å gjøre daten vellykket. Å være punktlig, unngå å bruke mobiltelefonen, ikke overstyre planene og gi daten din din fulle oppmerksomhet, kan bidra til å skape en positiv og hyggelig opplevelse for dere begge.

Unngå kjedelige temaer

På en første date vil man gjerne skape en god stemning og bli bedre kjent med den andre personen. Derfor er det viktig å unngå negative emner som kan ødelegge stemningen og skape ubehagelige situasjoner. Her er noen temaer som man bør unngå å snakke om på en første date:

Tidligere forhold

Det kan være fristende å snakke om tidligere forhold og eventuelle problemer man har hatt med eks-partnere. Men dette kan være et sårbart og følsomt tema, og kan skape ubehagelige situasjoner. Det er bedre å fokusere på nåtiden og fremtiden, og bli bedre kjent med den personen man er på date med.

Politikk og religion

Politikk og religion er to temaer som kan være svært kontroversielle og følsomme. Det er derfor best å unngå disse temaene på en første date, da man ikke kjenner den andre personens synspunkter og meninger. Hvis man likevel ønsker å snakke om disse temaene, bør man være forsiktig og respektere den andres synspunkter.

Økonomi

Økonomi kan være et sårbart tema for mange mennesker, spesielt hvis man har dårlig råd eller har opplevd økonomiske problemer. Det er derfor best å unngå dette temaet på en første date, da det kan skape en ubehagelig stemning og føre til at den andre personen føler seg ukomfortabel.

Tidligere sykdommer eller traumer

Tidligere sykdommer eller traumer kan være et følsomt og sårbart tema for mange mennesker. Det er derfor best å unngå å snakke om dette på en første date, da det kan skape en ubehagelig stemning og føre til at den andre personen føler seg ukomfortabel. Hvis man likevel ønsker å snakke om dette temaet, bør man være forsiktig og respektere den andres grenser.

På en første date er det viktig å skape en god stemning og bli bedre kjent med den andre personen. Ved å unngå negative emner kan man skape en hyggelig og avslappet atmosfære, og få en bedre opplevelse av daten.

Ikke overdel

Når man er på en første date, kan det være fristende å dele alt om seg selv for å vise interesse og å skape en dypere forbindelse. Men det kan også være farlig å dele for mye informasjon på en første date.

Det er viktig å huske at man fortsatt er en fremmed for hverandre, og å dele for mye kan føre til at den andre personen føler seg overveldet eller ubehagelig. Det kan også føre til at man blir oppfattet som for intens eller desperat.

Her er noen tips for å unngå å overdrevent dele informasjon på en første date:

 • Hold det overfladisk: Det er greit å dele noen personlige detaljer, men man bør unngå å gå for dypt inn i emner som kan være for følsomme eller personlige. Hold det overfladisk og positivt.
 • Lytt mer enn du snakker: Å stille spørsmål og lytte til den andre personen kan være en effektiv måte å unngå å dele for mye om deg selv. Vis interesse for den andre personen og la dem føle seg sett og hørt.
 • Vær bevisst på kroppsspråket ditt: Kroppsspråket ditt kan også si mye om hvor mye du deler. Prøv å unngå å være for åpen eller for lukket, og prøv å være avslappet og tilstede i øyeblikket.
 • Vær oppmerksom på den andres reaksjoner: Hvis den andre personen virker ubehagelig eller avvisende når du deler informasjon, kan det være et tegn på at du deler for mye. Vær oppmerksom på deres reaksjoner og juster din egen atferd deretter.

Ved å følge disse tipsene kan man unngå å overdrevent dele informasjon på en første date og skape en mer behagelig og avslappet atmosfære.

Unngå for mye alkohol

Når man går på en date, kan det være fristende å ta seg et glass vin eller en øl for å roe nervene eller få samtalen til å flyte lettere. Men det er viktig å huske på at alkohol kan ha negative konsekvenser både for helsen og for daten.

For det første kan for mye alkohol føre til dårlig dømmekraft og impulsive handlinger. Dette kan føre til at man sier eller gjør ting man senere vil angre på, og det kan ødelegge sjansene for å få til en god andre date.

For det andre kan alkohol ha en negativ effekt på helsen. Selv moderate mengder alkohol kan føre til høyt blodtrykk, hjertesykdommer, og leverskader. Det kan også føre til at man får dårligere søvn og føler seg trøtt og uopplagt dagen etter.

Så hva bør man gjøre for å unngå for mye alkohol på en date? Her er noen tips:

 • Vurder å bestille alkoholfrie alternativer. Mange restauranter og barer har et godt utvalg av alkoholfrie drinker som kan være like gode som de med alkohol.
 • Hvis du vil drikke alkohol, begrens mengden. Prøv å holde deg til én eller to drinker gjennom hele kvelden.
 • Drikk vann mellom drinkene for å holde deg hydrert og unngå å bli for full.
 • Vær oppmerksom på kroppens signaler. Hvis du begynner å føle deg beruset eller usikker på deg selv, kan det være lurt å stoppe å drikke og heller skifte til alkoholfrie alternativer.

Husk at det viktigste på en date er å ha det gøy og bli kjent med hverandre. Å drikke for mye alkohol kan ødelegge stemningen og føre til at man ikke får utnyttet sjansen til å bli bedre kjent.

Ikke snakk om eksen din

Når du går på en date, er det viktig å være fokusert på personen du er med. Det er ikke bare uhøflig, men det kan også være en stor turn-off hvis du stadig snakker om eksen din. Her er noen grunner til at du bør unngå å snakke om eksen din på en date.

Sammenlign Ikke

Det er naturlig å sammenligne din nåværende date med tidligere partnere, men det er en dårlig idé å uttrykke dette høyt. Å sammenligne noen med eksen din kan få dem til å føle seg utilstrekkelige eller usikre. Det kan også få dem til å lure på om du fortsatt har følelser for eksen din.

Ingen bitterhet

Hvis du snakker negativt om eksen din, kan det gi inntrykk av at du er bitter eller ikke har kommet over bruddet. Dette kan være et stort avslag for noen som ønsker å starte et nytt forhold. Å være positiv og fokusert på nåtiden og fremtiden vil gi et mye bedre inntrykk.

Det er greit å nevne eksen din hvis det er relevant for samtalen, men det bør ikke være hovedfokus på daten. Hvis du føler behov for å snakke om eksen din, kan det være lurt å vurdere om du egentlig er klar for å date igjen. Å være åpen og ærlig om dine følelser kan være en god ting, men det er også viktig å respektere din dates grenser og ønsker.

Husk at daten din er der for å bli kjent med deg, ikke din fortid. Fokuser på å ha det gøy og skape gode minner sammen.

Ikke vær for krevende

På en date er det viktig å huske på at man møter en person for første gang. Det kan være fristende å legge lista høyt og forvente at daten skal være perfekt, men dette kan være en oppskrift på katastrofe.

Det er viktig å være realistisk og ikke forvente for mye fra daten. Å være for krevende kan skape en anspent stemning og ødelegge sjansen for at det kan utvikle seg til noe mer.

En god måte å unngå å være for krevende er å være åpen for å bli kjent med personen og ikke ha forhåndsbestemte krav eller forventninger. Det kan også være nyttig å huske på at man ikke trenger å like alt ved en person for å ha en god date.

Det er også viktig å unngå å stille for mange spørsmål eller å prøve å kontrollere samtalen. Dette kan føre til at daten føler seg presset og ikke får mulighet til å være seg selv.

Generelt sett, å være avslappet og åpen for å bli kjent med personen kan føre til en mer vellykket date.

Ikke ignorer røde flagg

Når du er på en date, er det viktig å være oppmerksom på røde flagg. Disse kan indikere at personen du er på date med ikke er den rette for deg. Her er noen tips for å unngå å ignorere røde flagg.

Lytt til din intuisjon

Din intuisjon kan være en god indikator på om personen du er på date med er den rette for deg eller ikke. Hvis du føler deg ukomfortabel eller usikker på personen, bør du ta dette på alvor. Ikke ignorer disse følelsene og prøv å finne ut hva som forårsaker dem. Dette kan hjelpe deg med å bestemme om du ønsker å fortsette å date personen eller ikke.

Vær oppmerksom på uærlighet

Hvis personen du er på date med lyver eller gir motstridende informasjon, kan dette være et rødt flagg. Vær oppmerksom på hva personen sier og hvordan de oppfører seg. Hvis du oppdager at personen lyver eller gir motstridende informasjon, bør du vurdere å avslutte daten og ikke fortsette å date personen.

Det er viktig å være oppmerksom på røde flagg når du er på en date. Lytt til din intuisjon og vær oppmerksom på uærlighet. Dette kan hjelpe deg med å finne den rette personen for deg.

Konklusjon

På en date er det viktig å være seg selv og ha det gøy, men samtidig unngå visse ting som kan ødelegge stemningen. For å sikre at daten går bra, er det viktig å unngå følgende:

 • Å være for negativ: Det er viktig å ha en positiv holdning og unngå å klage eller være negativ om ting.
 • Å være for selvopptatt: Det er viktig å vise interesse for den andre personen og ikke bare snakke om seg selv hele tiden.
 • Å være for pågående: Det er viktig å gi den andre personen plass og ikke være for pågående eller klengete.
 • Å være for kravstor: Det er viktig å huske at daten er en mulighet til å bli kjent med noen, ikke en jobbintervju. Unngå å stille for mange krav eller forventninger.
 • Å være for upassende: Velg en setting der det er lite press og man enkelt kan forlate dersom det er ønskelig. Unngå upassende steder eller situasjoner.

Husk at en date er en mulighet til å ha det gøy og bli kjent med noen nytt. Ved å unngå disse tingene vil man øke sjansene for at daten går bra og man kan få en hyggelig opplevelse sammen.